MARIÀ PORTAS PALOU “ KAKE “

Nascut el 21 de Juliol de 1957 a Palma.

Resident a Esporles

artista plàstic

 

Va inicià la seva activitat professional, com artista plàstic amb la construcció de material escenogràfic l’any 1995, creant un drac per al grup de Teatre de Bunyola i uns caps grossos per al grup de teatre Cucorba. A partir del 1997 comença a pintar decorats i a construir elements decoratius per a les produccions operístiques i teatrals del Teatre Principal, alternant amb la creació i construcció d’escenografia per a l’Associació Taller de Teresetes

Es a partir de 1998 que comença amb la creació de la primera bèstia de foc “Corb de Sant Nofre” i dos anys mes tard s’inicià en la construcció de gegants amb “ En Cabrit i en Bassa”  d’Alaró.

Des de llavors a seguit amb la creació de  caps grossos com: La colla de Dimonis del Centre Cultural de Campos. dels  gegants:  Na Fàtima i el Bou de Puigpunyent. “ En Toni i en Juan “ (colla de xeremiers)  de Muro, na Maria enganxa i el gegant des macolí de Felanitx. i de  les bèsties de foc :”Na Marranxa” i “Na Marranxeta”  d’Alaró “En Freu” de Campos, “Es Boc de Sa Vilanova” d’Esporles.

 

Des de L’any 2002 es proposa dedicar-se a la creació artística pròpia. El bagatge professional adquirit el darrers anys, amb la construcció d’escenografies, gegants i bèsties, li permet treballar amb bon domini de  materials, tractaments i acabats que aplicarà a las seves escultures.

 

El juny de l’any 2006 inaugura la seva primera exposició a la Galeria Gabriel Vanrrel de Palma.

Creació del premis per al Fòrum Internacional d'investigació en cuina i nutrició a la Mediterrània

Març de 2007 col·lectiva " fet a Esporles" a Can Pere Ignasi de Campos

Abril de 2007 X Mostra d'Escultura a Santa Maria del Camí

2008 Creació del premi Antoni Sastre (Banyalbufar)

            Maig de 2009 “micromos” exposició a l’antic convent de  Ca ses Monges de Costitx.

               2009 Creació d’escultura per al Grup de Memòria Històrica d’Esporles.